Тестването на iPhone или друг смартфон при падане обикновено се извършва от 60 сантиметра, метър или дори метър и половина. Но какво се случва с него при падане от хиляди метри височина? Това е разбрал случайно един парашутист, наскоро скочил от 4000 метра, преди да разбере, че iPhone-ът му е разхлабен в джоба му. Вижте какво се е случило във видеото по-долу.

Хатън Смит сподели опита си в TikTok на тема "Какво се случва, когато оставиш iPhone-а си в джоба, когато скачаш с парашут?".

Впечатляващо е, че можете да видите как iPhone-ът излита от задния му джоб веднага след като скача от самолета. И след падане от 4000 метра - при което iPhone би трябвало да се движи с над 160 км в час - апаратът работи добре, след като собственикът му си го прибира от земята.

Забележително е, че мъжът споделя в коментарите, че е благодарен, че е е оборудвал своя iPhone с калъф Catalyst. Резултатът можеше да бъде съвсем различен, ако беше просто "гол" iPhone, който се приземява на земята след силен удар. Но също така е помогнало това, че се е приземил в блатиста, кална местност, а не върху нещо безпощадно като скала или твърда почва.

Същевременно наградата за най-забавен коментар се присъжда на Lexi от TikTok: "При iPhone няма междинно положение - или са неразрушими, или се чупят от падане от 1 метър върху килим".

Не изглежда да става дума и за платен трик, тъй като след публикацията Хатън коментира, че му е трудно да се свърже с Apple, за да им разкаже за невероятното падане.

Имало е няколко случая на парашутисти, които са изпускали своите iPhone-и и смартфоните са оцелявали. Изглежда обаче, че това може да е едно от най-високите падания, от които iPhone се е отървал - предишните изглежда са били предимно под 3500 метра.

Снимка: Hatton Smith

Виж още: Полицията в Ню Йорк ще се бори с автомобилните кражби с AirTag 

 

Тагове: