Не че е голяма изненада, но NYPD са отчели, че процентът на автомобилни краби се увеличава прогресивно. Ето защо от полицейската служба се обръщат към жителите и гостите на космополитния град с молба да се възпрепятства и противодейства на кражбите на автомобили чрез технологията за проследяване на AirTag. Те дори ще раздадат на гражданите 500 от устройствата, които са дарение от организацията с нестопанска цел Association for Better New York. Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви програмата AirTag на пресконференция този уикенд, като я нарече "наистина невероятна находчивост". Кражбите на автомобили в Ню Йорк са се увеличили с 13% досега през тази година в сравнение със същия период през 2022 г. Градските власти се надяват, че повече граждани, които поставят дискретно AirTag в колите си, ще помогнат за възпирането на крадците, тъй като технологията ще направи този автомобил лесно проследим от неговия собственик. 


Служителите на град Ню Йорк ще съсредоточат по-голямата част от даренията на устройствата в Бронкс, където кражбите на автомобили са се увеличили с 24% през тази година в сравнение със същия период на миналата година. 
Разбира се, има някои недостатъци - AirTag е проектиран да издава автоматично звук, след като се отдели от собственика си в интервал от 8 до 24 часа. Освен това iOS ще предаде предупреждението и на близките телефони iPhone. Въпреки това сме сигурни, че намеренията на полицията наистина са добри.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Най-скъпият регистрационен номер в света се продаде за 15 млн. долара