Apple наскоро публикува бърз отговор за сигурността на iOS, iPadOS и macOS, което означава, че трябва да актуализирате устройствата си възможно най-скоро. 
Бързите отговори за сигурност са спешни актуализации, които се издават само при критичен недостатък в сигурността на софтуера на Apple.

 
Конкретно тези са издадени на 10 юли и ще актуализират macOS Ventura 13.4.1, iOS 16.5.1 и iPadOS 16.5.1. Освен това Safari 16.5.2 на macOS Big Sur и macOS Monterey също получи актуализация на сигурността.  
Според бележките към изданието на Apple въпросната дупка в сигурността в macOS, Safari, iOS и iPadOS позволява "произволно изпълнение на код" при обработка на уеб съдържание, което означава, че злонамерен уебсайт може потенциално да инсталира зловреден софтуер на вашето устройство. По-лошото е, че Apple казва, че знае за доклад, според който проблемът може да е бил активно използван от хакери. 
Ако искате да предпазите устройствата си, отидете в Settings и проверете дали има налична актуализация; ако това е така - инсталирайте актуализациите възможно най-скоро. 

Снимки: Unsplash

Виж още: iPhone 15 Pro ще може да записва 4К видео

Тагове: