Очаква се по-късно тази година Apple да пусне на пазара моделите iPhone 15 и iPhone 15 Pro с широк спектър от промени по отношение на дизайна. Стандартните модели ще се отличават с динамичен остров, подобно на Pro моделите. Сега ново изтичане на информация предполага, че цялата линия iPhone 15 ще бъде снабдена с USB-C порт, а базовият модел на iPhone 15 ще разполага с подобрен капацитет за съхранение от 256 GB.

Моделите iPhone 15 Pro от известно време се въртят в слуховете. Първоначално се твърдеше, че устройствата ще бъдат снабдени с полупроводникови бутони за звука и захранването. Apple обаче се отказа от плановете си поради производствени проблеми, а твърдотелните бутони бяха предвидени да бъдат запазени за iPhone 16 Pro през следващата година. Компанията обаче има планове да замени дългогодишния превключвател Mute на iPhone с бутон за действие, подобен на този на Apple Watch Ultra. Сега източник предполага в Twitter, че базовият модел на iPhone 15 Pro ще започне с 256 GB памет, докато цялата линия ще съдържа USB-C порт.

Той споменава, че само моделите iPhone 15 Pro ще започват с 256 GB капацитет за съхранение. Това означава, че стандартните iPhone 15 и iPhone 15 Plus ще могат да се похвалят със същите 128 GB памет, подобно на моделите iPhone 14 и iPhone 13. Ако това е вярно, потребителите на базовия модел на iPhone 15 Pro ще могат да използват ProRes 4K видео при 30 кадъра в секунда. Понастоящем базовият модел на iPhone 14 Pro със 128 GB памет не разполага с възможност за заснемане на 4K ProRes видео. Потребителите трябва да надградят до 256 GB капацитет за съхранение, за да използват по-висококачествения формат.

Източникът предполага също, че Apple ще предложи USB-C порт на моделите iPhone 15 и iPhone 15 Pro. Това е още едно важно допълнение, което двата модела ще споделят, наред с включването на Dynamic Island в стандартните модели. Възможно е Apple да избере да използва USB-C вместо Lightning поради натиска, наложен от ЕС и други региони.

Съществуват някои предимства, които USB-C може да предложи, като например по-бързо зареждане и скорост на трансфер на данни в iPhone. Въпреки това Apple може да предложи своя версия на USB-C, което означава, че може да ограничи скоростите на зареждане и на пренос на данни на устройството. Освен това компанията би могла да предложи свои собствени USB-C кабели, които ще позволят по-бързи скорости. Имайте предвид, че на този етап това са само предположения, тъй като последната дума е на Apple.

Снимка: Unsplash

Виж още: Френските власти смятат да превърнат камерите на потребителските телефони в инструмент за следене

Тагове: