Лятото във Франция може и да изглежда идеален вариант за активна почивка, но се пригответе за вариант нещата да излязат извън стандартното. Според френския вестник Les Dernières Nouvelles d'Alsace (DNA) малко парче метеорит ударило жена, докато разговаряла с приятелка на чаша кафе някъде из поетична Франция.  
"Чух голямо "пум" от съседния покрив", разказва жената, чието име не е посочено. "В секундата, която последва, усетих удар по ребрата. Помислих, че е животно, прилеп!" 
Ако това се потвърди, тя ще бъде оцелялата при изключително рядко събитие. Според някои изчисления вероятността да бъдеш ударен от метеорит е приблизително същата като тази да спечелиш два пъти от лотарията или да хвърлиш монета и тя да падне 44 пъти подред на същата страна. Това е така, въпреки че по данни на NASA всеки ден на Земята падат около 48.5 тона метеоритен материал, повечето от който попада в океаните или други ненаселени райони. 
След инцидента жената занесла мистериозния обект на геолога Тиери Ребман, който установил, че той съдържа смес от желязо и силиций, което означава, че наистина може да е метеорит. 


"Много е рядко да намерим такива неща в нашата умерена среда", казва Ребман пред DNA. "Те се сливат с други елементи. От друга страна, в пустинна среда можем да ги открием по-лесно."
Историята не познава много примери за хора, които са били ударени от метеорити, въпреки че други са претърпели сходни инциденти. 
През 1954 г. една жена от Аламба е ударена от отскочил деветкилограмов метеорит, който се разбива в тавана и ѝ оставя дълбока синина. Инцидентът често се посочва като единствения пример в историята, при който е потвърдено, че някой е бил пряко ударен от космическа скала. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Френските власти смятат да превърнат камерите на потребителските телефони в инструмент за следене