Пазарът на лаптопи за професионалисти изглежда е във възход и всички големи производители на компютри таргетират създателите на съдържание. Тъй като работата от къщи се превръща в начин на живот, професионалните потребители като монтажисти, програмисти и графични дизайнери оборудват хоум офисите си. MSI Prestige 15 е насочен към онези, които се нуждаят от лаптоп на професионално ниво, но в тънък и лек форм-фактор.

С тегло от 1.69 кг лаптопът се усеща лек, но и надежден. Високоговорителите са разположени от долната страна на лаптопа, а качеството на звука е достатъчно добро. Уеб камерата предоставя сигнал със 720p резолюция при 30FPS. Става дума за IR камера, която може да разпознава лицето ви и така да отключва устройството. Лаптопът разполага също с Wi-Fi 6 802.11ax и Bluetooth v5.2 за непрекъсната интернет връзка и безпроблемно прехвърляне на файлове.

15.6-инчовият екран е с високо качество, въпреки че му липсва 4K резолюция и бързо опресняване. Въпреки това 1080p дисплеят е невероятно остър и точен. Използвах Prestige 15 за писане, редактиране на снимки, сърфиране в мрежата и гледане на Netflix. MSI предоставя и меню True Color, което означава, че може да избирате различни цветови профили на дисплея - Adobe RGB, sRGB, филм, офис, геймърски и антисиня светлина.

За ежедневна употреба клавиатурата с подсветка е перфектна. Междувременно тъчпадът е по-голям от стандартното, което го прави лесен за навигация. В горния му ляв ъгъл ще откриете вграден четец на пръстови отпечатъци, който работи бързо и точно.

Prestige 15 е достатъчно мощен за редактиране на видеоклипове или снимки в движение. Конфигурацията, която тествахме, включва процесор Intel Core i7 от 12-о поколение, 16 GB RAM и Nvidia GeForce RTX 3050. Тези спецификации правят Prestige 15 добър вариант за хора, които тепърва започват като YouTuber, стриймър или навлизат в света на програмирането. Ако сте видеограф/фотограф, Adobe Photoshop и Adobe Premiere Pro също ще вървят гладко и безпроблемно.

Има два USB 3.2 порта и един четец на microSD карти от дясната страна на лаптопа. От лявата откриваме два Thunderbolt 4.0 порта, които поддържат 8K резолюция и скорост на трансфер от 40 Gbps, един HDMI 2.1 порт, който също поддържа 4K 60 Hz, и един комбиниран жак за микрофон и слушалки.

Капацитетът на батерията на MSI Prestige 15 е 82 ват/часа, а зареждането ѝ се осъществява със зарядно от 100 W. Колко ще издържи лаптопът, преди да трябва да го заредите, зависи изцяло от това, какво правите на него. При леко натоварване (сърфиране в интернет, използване на Microsoft Office, работа с имейли и т.н.) би трябвало спокойно да изкара цял 8-часов работен ден и дори повече. Ако обработвате снимки с висока резолюция, 4K видеа или играете на него, не очаквайте същите резултати.

Ако всичко това ви звучи интересно, то тогава може да изгледате видео ревюто ни за MSI Prestige 15, за да придобиете още по-добра представа относно това, какво може да очаквате от този преносим компютър. 

 

 

Вижте още: MSI Katana GF66 12UGS - геймърско оръжие за сериозни играчи (ВИДЕО РЕВЮ)

Още от Tech