Преди година Google Zeitgeist ни разкри какво сме търсили най-много в Google. Миналата година беше първата, в която и България получи своя лична секция, за да разберем какво ни е вълнувало най-много за последните 12 месеца. Сега, през 2014 година, сложното име е отстъпило място на по-ясното „Годината в Google търсене“.

В класацията е наличен сериозен набор от списъци, които можете да разгледате на официалната страница – там можете да научите от какво са се интересували различни държави, кои са най-търсените събития, личности и т.н. Ако имате по-сериозен интерес, можете да следите дори търсене по ключови думи, както и изготвяне на сравнителна схема. Последното е интересно, ако искате да разберете дали потребителите повече са търсели Джъстин Бийбър или U2 например.

 

 

За България има няколко водещи диаграми, според които най-търсените личности (възходяща тенденция) от нас са Кубрат Пулев, Робин Уилямс, Крисия Тодорова, Джоко Росич и Владимир Кличко. Интересно е, че тук влизат още Майк Тайсън, Кончита Вурст и Ивайла Бакалова. Сред трите най-търсeни предавания влизат Съдби на кръстопът, Vip Brother 2014 и България търси талант. Ако смятате, че Световното първенство по футбол е най-търсенето събитие от българите, напълно сте прави. Мондиалът е следван от избори 2014, почивни дни 2014, Великден 2014 и Сочи 2014.

Най-често сме търсили как да отслабнем, следвано от как да забременеем и как да рисуваме. Задавали сме си въпроси като „Какво е любовта“, „Какво е swag“ и „Какво е ебола“.

В световен мащаб потребителите търсят (възходяща тенденция) Робин Уилямс, Световното първенство по футбол, ебола и Mалайзийски авиолинии. Впечатляващо е постижението на Flappy Birds, тъй като играта успя да заеме шеста позиция в общото търсене. И тук Кончита Вурст успява да стигне в топ 10, заемайки 7 позиция. В графа личности на първите места попадат актрисата Дженифър Лорънс, Ким Кардашян, Джули Гайет и Трейси Морган.

В света на мобилните технологии на първа позиция е iPhone 6, следван от Samsung Galaxy S5, Nexus 6, Moto G и Samsung Galaxy Note 4. Интересно е, че първият модел на Nokia, базиран на Andorid, X, намира място в топ 10.

В YouTube най-търсеният клип е на Mutant Giant Spider Dog, в който куче, маскирано като огромен паяк, стряска случайни минувачи. На втора позиция е рекламата на Nike Football – Winner Stays, а топ три се допълва от клипа First Kiss (Първа целувка). Изкривяването на iPhone 6 Plus заема пето място.

 

 

А вие какво търсихте най-много през 2014 година?

Кой е най-страшният враг на Холивуд? Google!