Facebook продължава да отбелязва относително добри финансови резултати. Наскоро компанията обяви, че приходите й са скочили с 40% спрямо същия период през 2014 г. и вече са 4.04 милиарда долара. Печалбата обаче е паднала от 791 милиона долара на 719 милиона долара. Последното тримесечие е и най-активното в историята на Facebook от гледна точка на наемане на нови служители. Повечето от тях са в научно-изследователския и развойния отдел, фокусирайки се върху дронове и амбициозния проект за предоставяне на връзка чрез соларни самолети.

Следващата голяма стъпка за Facebook е виртуалната реалност. Марк Закърбърг обяви, че компанията вече работи по изцяло нови възможности за използване на социалната мрежа заедно с екипа на Oculus VR, която е нейна собственост.

Вълнуваме се от развитието в тази област, тъй като ще предоставим на потребителите все по-богати и разнообразни методи да споделят това, което намират за важно. Преди десет години това беше текстът, сега е предимно снимки, видеото не спира да расте, но това не е краят. Поглъщащото 3D съдържание очевидно е следващото голямо нещо

А видяхте ли потребителската версия на Oculus Rift?