Facebook обяви официалния старт на своя инструмент за сигурност Security Checkup, който позволява на потребителите да зададат настройки за сигурност за техния профил. Потребителите ще видят съобщение "Stay Secure on Facebook" в горната част на техния новинарски поток и ако решат да приложат настройките за сигурност ще трябва да натиснат бутона Get Started, или да ги отхвърлят, чрез бутона Not Now.

Избирайки Get Started на екрана ще се появи прозорец с три лесни стъпки, които трябва да преминете, за да подсигурите профила си:

Първо ще бъдте подканени да излезете от устройствата, с които осъществявате достъп до Facebook, след това да поставите отметка на функцията за известяване при влизане от ново устройство в профила ви и накрая ще бъдете подканени да смените паролата си с по-силна. След тези три съпки вие ще имате по-сигурен профил.

Facebook започна тестване на Security Checkup в края на май. От социалната мрежа казват, че е важно потребителите да се чувстват сигурни и че Security Checkup ще улесни тази цел.

Вижте и промо видеото:

 

Enhancing Security with a Quick Checkup from Facebook on Vimeo.

Starting today, you can try a new tool called Security Checkup that makes it easier to find and use the security controls for your account.

 

 

Прочетете още: Facebook тества функция за покупка на стоки директно от страници от социалната мрежа