Днес стартира единадесетото издание на Дни на Майкрософт 2012. Тази година екипът на компанията дава възможност на участниците в конференцията да се запознаят с последните решения в областта на новите технологии, да създадат нови контакти с колеги и партньори, както и да се насладят на различни по вид забавления. Събитието се провежда на 28 и 29 март 2012 г. в кино „Арена Младост”, София.

 

Акцентите на Дни на Майкрософт 2012 са Windows 8 Consumer Preview и Windows Server “8” Beta, най-новото в SQL Server 2012, Windows Azure и Office 365, бъдещите технологии за разработка на приложения (Visual Studio 11 Beta, .NET Framework, HTML5) и технологиите за изграждане на ефективна облачна инфраструктура - System Center 2012, както и последните акценти в областта на потребителските продукти Windows Phone  и Kinect.

 

Преди старта на официалната програма, представителите на медиите бяха поздравени от Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България, в специално изградения медиа център. „От 1975 г. досега ние създаваме решения, които промениха както ИТ света, така и живота на потребителите. Тази година, обаче, всичко започва отново – 2012 г. ще бъде емблематична за представяне на най-новите продукти и решения, които ще преобърнат представите и ще направят работата и ежедневието ни по-лесни”, каза пред журналистите г-н Ранделов. 

 

Основните лектори, които откриха  Дни на Майкрософт 2012, бяха Андреас Хартл (Andreas Hartl) - главен оперативен директор в Майкрософт за Централна и Източна Европа и Майкъл Плат (Michael Platt) - директор  платформи за разработка. 

Едновременно с лекцията на Андреас Хартл, във втората зала на откриването, Майкъл Плат, запозна присъстващите с начина, по който продуктите на Майкрософт и в частност Windows 8 Consumer Preview са в непрекъснат синхрон с динамичната софтуерна индустрия, надграждайки съществуващи умения и инвестиции. 

 

В програмата на Дни на Майкрософт 2012 има над 60 сесии, изнесени от над 40 световно доказани лектора от България и чужбина. Сред тях са Деймиън Каро - ИТ мениджър, средства за разработка в Майкрософт Източна Европа, който представи как да оперираме с приложенията в Private и Public Cloud. „Работата в облак е съвкупност от пет основни характеристики: широк мрежови достъп, огромна еластичност, измерени услуги, самообслужване и обединение на ресурсите. Аз вярвам, че Private Cloud ще бъде нещо обичайно в бъдещето, също както сървърите в центровете за данни станаха нещо обичайно”, каза той в първата си лекция. 

 

Повече информация за всички лекции и горещи новини от конференцията, могат да бъдат намерени на интернет страницата на Дни на Майкрософт 2012 http://www.msbgregistration.com

Освен лекциите, първият ден на Дни на Майкрософт предложи и много забавления. В традиционните кътове за игри се проведоха състезания с последно поколение Xbox Kinect, дартс, стратегическата игра Magic: the Gathering и други. Всеки участник имаше възможност да отговори на въпрос от страна на лектор и да получи награда. Допълнителни развлечения предложиха кътът с електронни книги, кътовете на Microsoft Services и Hardware, както и женския кът „женИТе”. За любителите на автомобилите от Майкрософт подготвиха специален тест драйв с коли с марката Volkswagen. 

 

Тагове: