На събитие в Атина Asus разкриха подробности от съвместната си работа с Intel в сектора на преносимите компютри. Брифингът включваше всичко най-важно в този раздел на компанията за последните 3 години.

Някои от по-интересните факти са, че Asus е безспорният лидер при лаптопите с OLED екрани, като на техни машини се пада 68% от общия пазарен дял на лаптопи с такъв тип екран. Компанията бе обявена за най-бързо развиващия се бранд за потребителски компютри за 2021 г., като очакванията са през 2023 г. да бъде достигната бройката от 2 милиона активни потребители само в креативния бранш в Източна Европа.

Бе наблегнато на все по-голямото значение на доброто охлаждане, което при Asus се извършва чрез три метода – специален, по-ефикасен дизайн на вентилатора, контрол на влизащия и излизащ въздух и 3D изпарителни камери. Друга важна тема е производителността, където платформите Intel Evo предлагат максимална мощност. Това е от изключителна важност, понеже приложенията стават все по-взискателни, а метавселената се очаква да повиши двадесеткратно използването на данни през следващите 10 години.

Най-добре представящите се лаптопи на компанията през тази година са – Asus Zenbook Pro, Asus ZenBook Pro Flip, Asus ZenBook Pro Duo, Asus Vivobook Pro, Asus Vivobook S и Asus Vivobook X.

Вижте още: Asus ROG Phone 6D Ultimate ще има едно от най-добрите охлаждания за гейм телефон

Тагове: