На 30 септември стартира новата версия на SPanel, която носи в себе си иновации, способни да променят хостинг индустрията, предоставяйки възможността на собствениците на сайтове да преминат на ново - по-високо ниво.

SPanel е платформа от ново поколение, като предлага решения от типа "всичко в едно". Това означава, че ако се занимавате с онлайн бизнес, ще имате собствен облачен сървър с висока надеждност, контролен панел и денонощна поддръжка, поверена в ръцете на експерти.

Включена е поддръжка за най-използваните уеб сървъри в света – Apache, Nginx, LiteSpeed Enterprise и OpenLiteSpeed, като последните два са доказано най-бързите в света за обработка и доставяне както на динамичното, така и на статичното съдържание в един уеб сайт.

 

Потребителският интерфейс е с богати функции

В новата версия на SPanel можете да предоставите директен достъп до контролния панел на вашите клиенти или разработчици. Така те ще управляват техните уебсайтове, тъй като новият интерфейс разполага с всичко, от което се нуждае един собственик на уебсайт в днешно време.

Може да се добавят и изтриват пощенски кутии, домейни, бази данни, да се прави редакция на DNS зоните при нужда, ще може да създавате и връщате изгубените данни от направения преди това бекъп, както и да редактирате файловете си чрез наличния файлов мениджър. Налице са и опции за инсталиране на SSL сертификати, промяна на PHP версията или управление на вашите WordPress сайтове през SwordPress. Всичко това е само част от възможностите в новия, много по-лесен и интуитивен интерфейс на SРanel.

Пълен и удобен контрол

От администраторския интерфейс можете да създавате, триете и управлявате съществуващите акаунти на сървъра. Можете да променяте техните пароли, да контролирате дисковата квота и ограниченията по иноди (брой файлове и директории, които един акаунт може да създаде). Разбира се, може да спирате и активирате акаунти, да променяте техните главни домейни и потребителски имена.

В същото време съвсем лесно може да следите състоянието на сървъра, получавайки информация за конфигурацията на сървъра и информация за използваното дисково пространство, оперативната памет и натоварването на процесора. Освен това панелът позволява да следите състоянието на всяка услуга, работеща на сървъра, и да я рестартирате при нужда, а също така да следите състоянието на MySQL сървъра и заявките, които се изпълняват в момента.

 

Светкавично зареждане на сайтовете чрез OpenLiteSpeed – най-бързия уеб сървър в света

Ако сте собственик на сайт, няма начин понякога да не сте изпитвали досада от безкрайното „влачене“, докато качвате съдържание или правите промени по него. Новата версия на SPanel слага край на това. Тя поддържа най-бързия уеб сървър в света, така че сайтът ви ще започне да се зарежда светкавично. OpenLiteSpeed е доказано най-бързият уеб сървър в света за хостинг на уебсайтове, а SPanel ви дава възможност да го ползвате безплатно и без ограничения в броя на хостваните сайтове.

Едно от най-хубавите неща на OpenLiteSpeed е възможността за безплатно използване на плъгините за кеширане, разработени за платената версия на LiteSpeed. На този етап LiteSpeed имат безплатни кеширащи плъгини за WordPress, Joomla, Drupal, Prestashop, OpenCart, Laravel, MediaWiki, XenForo, Shopware, с които вашият сайт ще се зарежда по-бързо от всякога.

Докато платената версия е 100% заместител на Apache, поддържаща всички директиви в .htaccess, OpenLiteSpeed поддържа само mod_rewrite код, което в повечето случаи е напълно достатъчно особено при хостването на WordPress уебсайтове, където ползите са изключително много.

 

Максимално ниво на сигурност и стабилност

Всички възможности около новата версия на SPanel са създадени с мисълта за висока сигурност и бързо зареждане на сайтовете. Всеки SPanel VPS е персонално конфигуриран за максимална производителност и ефективност. Всяка услуга, работеща на сървъра, е индивидуално конфигурирана в зависимост от спецификациите на сървъра, неговата натовареност и броя посетители, които обслужва. С възможността за следене на сървъра 24 часа в денонощието собствениците на сайтове могат да се възползват от услуга, която им дава спокойствие, че сайтът им ще е винаги онлайн.

Всички сайтове, които използват SPanel, са защитени от SShield – система за сигурност, която блокира 99.998% от атаките към сайта ви, следи за хакерски атаки в реално време и ви уведомява при наличие на успешно злонамерено действие. При успешна хакерска атака ще получите детайлен анализ за атаката и засегнатите данни, както и стъпки за поправянето на дупката в сигурността.

Управлявайте своите VPS услуги

SPanel прави управляемите VPS хостинг услуги достъпни. Вече няма нужда да използвате споделен хостинг, тъй като неговото единствено предимство е ниската цена, за което плащате много в пропуснати ползи. В същото време споделеният хостинг не може да предложи нужната сигурност, стабилност и надеждност, от която имат нужда сайтовете в днешно време, в което все по-голяма част от пазаруването се случва онлайн и сигурността е най-големият проблем за сайтовете.

 

Как да преминем към SPanel и колко ще ни струва?

Съвсем лесно е – посетете следния адрес: https://www.ns1.bg/servers/cloudservers.php

Там може да персонализирате и конфигурирате вашия SРanel, като цената за услугата е 20 лв. на месец с ДДС. От своя страна NS1.bg ще премести всички ваши сайтове към SPanel без допълнително заплащане и ще се увери, че преместените сайтове работят на новия сървър. Можете да тествате платформата безплатно в рамките на седмица и да решите дали си заслужава да преместите вашите сайтове.

Вижте още: Google скоро ще може да разпознава какво сте "скрийншотнали"?