Apple обнови някои от по-евтините си лаптопи, като част от Back to School кампания. Освен по-ниските цени има и промоции, при които с покупка на определени продукти Mac и iPad, Apple предлага и безплатни слушалки Beats by Dre като бонус. В същото време компанията спря продажбите на 12-инчовия MacBook и рязко намали цените на допълнителното SSD. Ето всички промени:

 


13-инчов MacBook Pro

Преди тази категория бе разделена на две: евтини – без Touch Bar, и скъпи – с наличен Touch Bar. Сега всички лаптопи от категорията имат Touch Bar. Само предишните „евтини“ модели са заменени. Вече имат и Touch ID, T2 чип за сигурност и True Tone технология на дисплея, която настройва белите цветове на дисплея според заобикалящата ни светлина, за да не натоварва очите. Единият модел включва 128GB SSD и започва от $1299, а следващият с 256GB SSD е $1499. От Apple са обновили и процесорите в тези два модела. По-евтиният вече върви с 1.4 GHz, осмо поколение, четириядрен Intel i5, а по-скъпият е с 1.7 GHz, i7 процесор. И двата варианта са с една и съща видеокарта Intel Iris Plus Graphics 645. Също и двата модела вървят с 8GB 2133MHz LPDDR3 RAM, с опция за 16 GB за още $200. Подобряването на SSD-то струва $200 за допълнителни 256 GB, $400 за 512 GB, $600 за 1 TB и $1000 за 2 TB.

 


MacBook Air

Тук ъпдейтът е доста по-скромен. Единствената новост е гореспоменатият True Tone. Apple леко свали и цената и сега тя започва от $1099. Всичко останало си е същото, освен че топ моделът вече е с 1 TB SSD, няма вече опция за 1.5 TB. MacBook Air бе основно обновен миналия октомври, затова не е изненада, че сега промените не са много.

 


12-инчов MacBook

Тази версия вече не е налична на официалния уебсайт на Apple, което навежда на мисълта, че няма да бъде продължена. Все пак не беше виждала обновление от повече от две години. Това беше първият модел лаптоп с вече стандартната butterfly клавиатура. При тях или ги обичаш, или мразиш, но се оказаха доста по-скъпи от очакваното. Не заради направата им, а защото лесно се повреждат, a Apple предлага безплатна поправка. Тази версия на MacBook имаше и само един USB-C и никакви други портове. Определено не беше лаптоп за всеки, но постави нови стандарти за преносимост и материали на изработка. Мястото му като най-евтин лаптоп ще бъде заето от MacBook Air за $1099.

 


SSD

Новите евтини лаптопи са хубаво нещо, но използващите сериозни машини ще се зарадват да чуят, че цените на SSD-то вече не са толкова високи, колкото бяха. Например 1TB SSD допълнително за 15-инчов MacBook Pro доскоро беше $400, но вече е $200. Дори големите пакети като 4 TB са с намалена наполовина цена – от $2800 на $1400. Тези ъпгрейди са налични за iMac, Mac mini, iMac Pro, MacBook, MacBook Pro, MacBook Air и всички останали модели.

 


Butterfly клавиатура

Всички нови лаптопи на Apple вече са с най-новата и подобрена версия на Butterfly клавиатурата, която се очаква сега да е доста по-издръжлива. Ако все пак има неизправности с нея, Apple предлагат безплатна поправка. В миналото тези клавиатури се оказаха ненадеждни, но сега с новия дизайн нуждата от сервизна намеса би трябвало да е сериозно редуцирана.

Вижте още: Apple се предаде относно важна функционалност на Siri

Тагове: