Популярният сайт за конвертиране на музика от YouTube Convert2MP3 спира работа в резултат на съдебното дело, заведено срещу неговите собственици от глобалната звукозаписна организация IFPI. Според нея през миналата година Convert2MP3 е имал 684 милиона посещения от цял свят. Организацията твърди, че 38 процента от хората по света придобиват и слушат музика чрез пиратство и за много от тях сайтове като Convert2MP3 са една то най-популярните опции.    

Самият сайт Convert2MP3 е базиран в Германия и в резултат на делото сега ще спре работа и ще предаде домейна си на организацията.  

Музикалната индустрия се целеше в Convert2MP3 от няколко години. През 2017 г. Звукозаписната асоциация на САЩ го посочи сред най-използваните пиратски сайтове заедно с имена като Newalbumreleases, Rnbxclusive и Youtube2mp3, последният от които бе принуден да затвори в края на 2017 г.

През 2018 г. немският сайт бе блокиран и в съседна Дания със съдебно решение - първи по рода си акт за подобна услуга. Малко по-късно сайтът бе подгонен и в Австралия.

Виж още: Spotify си иска парите от музиканти, взимали прекалено

 

Още от Play