Има ли едно устройство, което да е господар на нашия дигитален свят? Повечето от вас ще посегнат към джоба си и ще извадят смартфона. Но тази високотехнологична плочка от стъкло и метал не е единствената в живота ни. Да, за момента тя е най-персоналната джаджа, но дали я прави най-важна?

Истинският властелин на нашето технологични ежедневие са дигиталните екосистеми. Точно те диктуват всеки един елемент и помагат да свържем не само самите себе си, но и всичките устройства, с които разполагаме. Подобно на традиционните екосистеми, те също са динамични и се променят. В голяма степен може да кажем, че дори мутират.

В октомврийския брой на HiComm дигиталните екосистеми са основният фокус, като ще разгледаме какво представляват, защо са толкова важни и коя ще е следващата стъпка в еволюцията им.

Поръчайте сп. HiComm от Ozone.bg с безплатна доставка.

В секция Play разглеждаме дългоочаквания антигерой по кината - "Венъм", както и навлизаме по-дълбоко в антиутопичния свят на "Чистката" и новия тв сериал по популярния независим франчайз. От началото на годината до сега явно игрите за PlayStation изпъкват с качество и в мрежата на Виктор Джамбов попада копие на Marvel's Spider-man, което той с най-голямо удоволствие разнищва.

Можете да прочетете за последните тенденции при потребителската електроника от тазгодишното изложение IFA на живо от Берлин, както и селекция с най-интересните дебюти по време на шоуто от германската столица. 

За последните тенденции на РС пазара и развитието на Lenovo ни разказва Йовко Атанасов, регионален мениджър на компанията за България и Македония, в интервю за HiComm. В Social секцията открехваме малко вратата на елитния клуб на корпорациите за трилион долара, като първият постоянен член в него се оказа Apple.

Октомврийският брой включва разговор на четири очи със Стен Дамянов - човекът зад популярните онлайн комикси "Просто Спас". Както и как успява главният герой заекът да изразява толкова добре несгодите и недоволството на повечето българи.

Специалната секция Select Lab се завръща с най-интересните продукти за по-успешна работа в офиса. В октомврийския брой отбелязваме десетгодишнината на Android, както и разглеждаме предварително новите смартфони iPhone на Apple.

Завършваме с Futuristic, в която можете да научите повече за най-големите орбитални телескопи и развитието на персоналните електрически хеликоптери.

Можете да откриете броя ни и в store.bg, както и в ozone.bg с безплатна доставка.