Какво е състоянието на нашия свят днес и какво можем да очакваме от него „след утрешния ден“? Това е коричната тема на юлския брой на HiComm, в който разглеждаме защо планетата ни е в състоянието, в което е, как се стигна до него и какво бъдеще ни очаква заради него. Дали случилото се е необратимо, има ли начин чрез наука и високи технологии да върнем нещата назад? Или просто трябва да се адаптираме към една нова реалност, която е много по-близо, отколкото всеки от нас е очаквал някога? Въпросът как ще изглежда денят след утрешния ден, никога не е  бил по-необходим, а в три материала Юлиян Арнаудов, Цветомира Панчева и Иван Първанов разглеждат това, което е днес и което вероятно ще бъде утре. Защото това ще бъде нашия живот на единственият дом, който имаме... поне към момента.

Освен че този месец търсим начините да оцелеем в един бавно рушащ се свят и да осъзнаем нашето място в него, юлският ни брой е разнообразен по всички правилни начини. В раздел Play ще разберете всичко за „Мисията невъзможна: Разпад“ и защо „Експанзията“ е глътка свеж въздух в sci-fi жанра, а в TopEvent ви очакват акцентите от конференцията E3, които ще ви дадат добра представа какво можете да очаквате тази година в геймърския свят. Пак в този раздел е и т.нар. софтуерно световно на Apple, WWDC18, на което компанията споделя накъде ще насочи фокуса си понастоящем.

Поръчайте сп. HiComm от Ozone.bg с безплатна доставка.

В раздел Social ви очаква ексклузивно интервю с главния оперативен директор на VMware Раджив Рамасуами, а също и обзор на Huawei, LEICA и фотографията като емоция от Виктор Джамбов. Ще четете и за ежегодното събитие UXify, което ни показва защо потребителският дизайн става тема, за която се говори все повече. Следва най-технологичният раздел, носещ свежестта на настоящето, и брандовете, които го определят. В Select само някои от темите са безстрашният треньор: Samsung Gear Sport и Nokia 7 Plus, телефонът, който размива границите на възможното; a слушалките Dive са точно това, от което имате нужда за едно музикално лято. И като казахме лято: всички джаджи, от които имате нужда, за да стане то незабравимо, са в селекцията, побрала в себе си часовници, очила, обувки, велосипеди, дронове и какво ли още не.

Така стигаме до Futuristic, където ви очакват PlanetLabs, компанията, която променя играта на сателитното наблюдение със серията си Dove – малките сателити, използващи части от смартфон за голяма част от дизайна си. Ще четете и докъде сме с 3D принтирането на органи, нещо, което много учени разработват и което може би един ден ще спасява животи. Да не забравяме и AstroRad - жилетката прототип, която ще позволява на астронавтите да пропътуват дълги разстояния в Космоса, без да бъдат засегнати от радиация. Или поне такава е надеждата.

Така в един от най-горещите (и изглежда най-дъждовни) месеци от 2018-а отново сме подбрали за вас разнообразни и актуални теми, с които няма как да ви доскучае и за миг. И не забравяйте: HiComm се чете изключително удобно и на плажа, и в палатката. Можете да откриете броя ни и в store.bg, както и в ozone.bg с безплатна доставка.

Тагове: