Въпреки че глобалният пазар разчита предимно на стандартните зарядни от по 35 W, то се очаква тепърва да видим и варианта от 65 W, който определено да се справи с вечно изтощените батерии на устройствата ни. Но каква изненада поднесоха на всички китайските компании, които демонстрираха напредничавост по отношение нечувано високи скорости на зареждане. Миналата година Xiaomi обяви 120 W зарядно, а сега Realme анонсира, че тяхната собствена 125 W технология за зареждане ще е готова догодина. 

Тя се нарича UltraDART и най-вероятно ще дебютира в нов флагман на Realme, който принадлежи към серията GT.

Realme обещава технологията да се справя с 4000 mAh батерия, като я зарежда от 0 до 33 процента само за три минути. Бързото зареждане вече е част от живота ни, но перспективата за пълно зареждане на телефона само за няколко минути, наистина може да промени ежедневието ни. Възможно е на по-късен етап технологията UltraDART да намери място и в бъдещи телефони на OnePlus и Орро, тъй като трите компании са под една шапка.

Ако вече имате телефон на Realme и очаквате ъпдейта до Android 12, той пък ще дойде още този месец за Realme GT 5G, а през декември ще го получат още Realme GT Master Edition, RealmeХ7 Мaх 5G, Realme 8 Pro и обявения наскоро Realme GT Neo 2.

Снимка: Realme

Виж още: iPhone 14 ще запази грозния прорез, твърди нов слух