Google полага усилия да подобри изживяването с марка Android на Chromebook и наистина изглежда, че старанието се отплаща. За тази цел компанията обяви, че 50% повече хора използват приложения за Android на Chrome OS, отколкото само преди една година.

Показателят отчита колко потребители на Chromebook се ангажират с приложения за Android и броят им очевидно нараства. Google сподели тази цифра като част от обобщението за разработчиците в края на годината, където също ни напомня, че Chrome OS като цяло е нараснала с 92% през изминалата година, което я прави най-бързо разрастващата се платформа.

Този растеж не е случайност, тъй като сме свидетели на някои много преднамерени усилия за подобряване не само на Android на Chrome OS, но и за насърчаване на интереса към платформата като цяло. Видяхме въвеждането на усъвършенствания като функция, която ви позволява да стартирате хотспот на телефона си чрез вашия Chromebook, дублиране на известия и споделяне на снимки. Последното подбира вашите споделени снимки в по-достъпна долна част на Phone Hub. Компанията също така подобри интеграцията на Google Photos с файловия мениджър за потребители, които често импортират снимки.

Разбира се, в случая сме фокусирани главно върху специфичните за Android настройки на Chrome OS и имаше още много такива през цялата година, като например заключване на размера на прозореца, за да се предотврати нестабилността на приложението. Но освен това сме виждали и други случаи на кросоувър като в Chrome OS 96, когато Google донесе на платформата същия вид рандомизиране на MAC адресите, както имаме на Android. Тази версия също включва Nearby Share за лесно прехвърляне на неща с вашия телефон или други близки устройства и специална секция за активиране или деактивиране на известия и превключване на режим „Не безпокойте“. Бихме могли да продължим още, но вече разбирате идеята.

Ръстът на годишна база тук очевидно е резултат от много основна работа и инвестирани ресурси и Google не изглежда, че планира да спре скоро с тази инициатива.

Снимка: Google

Виж още: Ето как Луната може да поддържа 8 млрд. души с кислород за 100 000 години

 

 

Тагове: