Спорът между iOS и Android изглежда, че ще бъде вечен, и освен всички въпроси, по които има толкова различни възгледи, потребителите като че ли не говорят на един и същ език - и буквално, и метафорично.
Едно от най-досадните неща е, че при комуникация голяма част от функциите на iOS буквално се губят, когато устройството на отсрещната страна поддържа Android. Всякакви визуални ефекти не могат да постигнат необходимото въздействие и освен това “затрупва” с ненужни знаци разговора. От друга страна функцията Tapback на Apple е удобен начин да сигнализирате за потвърждение, че сте прочели дадено съобщение. На телефони с Android обаче всеки отделен Tapback генерира изцяло ново текстово описание на реакцията и целия оригинален текст. Тези разлики почти със сигурност създават хаос в така или иначе натоварените общи чат разговори, с които трябваше всички да свикнем напоследък.


Ето защо нова актуализация на приложението Google Messages ще коригира този ефект и Tapback отговорите ще се превръщат в емоджита. Устройствата с Android, използващи приложението Messages, се радват на подобна функция повече от година, но това е първият опит на Google да съпостави механизма за отговор на Apple към своя собствен. Разбира се, в един идеален свят този проблем въобще нямаше да съществува и големите технологични компании щяха да са “на една страница” в това отношение, но в крайна сметка всеки пази “стандарта” си.

Снимки: Unsplash

Виж още: Microsoft обеща по-бърз Windows 11 през 2022 г.