Google представи финалната версия на платформата Android Wear 2.0 за носими джаджи, която бе анонсирана още през месец май миналата година. Android Wear 2.0 осигурява много новости, повечето от които са дребни, но доста полезни. Нека се запознаем с тях.

Едно от най-лесно доловимите неща е опростената навигация - плъзването наляво и надясно сменя екрана, докато нагоре изважда известията, а надолу - менюто с настройките. Цялата идея е, че е по-лесно да правите нещата, които са ви непосредствено полезни, вместо да се търсят комплексни команди.

С Android Wear 2.0 вече може да модифицирате по желание екраните на часовника, избирайки цветове, фонове и др. Имате възможност да добавяте и допълнителни елементи като информация за прогнозата за времето, часова зона, брой стъпки, често използвани телефонни номера и др.

Наличието на Google Play означава, че може да сваляте съвместими приложения направо на часовника, като това е особен плюс за потребителите на iPhone, които ще прескочат част от междуплатформените ограничения.

Фитнес приложението Google Fit за Android Wear 2.0 има множество нови функции и дори предлага "предизвикателства", които да тестват възможностите ви. Android Wear 2.0 носи повече сензори от всякога - Bluetooth, Wi-Fi, LTE, GPS и NFC, а също и сензор за сърдечния ритъм.

Накрая изпращането на кратки съобщения вече е още по-лесно с функцията Smart Reply, позната ни от Inbox и Allo. Отговорите са интуитивни и контекстуални, така че, ако пишете в Slack, те ще са с подсказки за работа и организация. Може да ползвате емоджита и дори да диктувате на глас.

Първите модели с Android Wear 2.0 са двойката LG Watch Style и LG Watch Sport, които идват с кръгли P-OLED дисплеи, 4 GB памет, Wi-Fi, Bluetooth, 1.1 GHz Snapdragon Wear 2100 процесори, безжично зареждане, устойчивост на прах и вода

Виж още: Samsung може да покаже сгъваем телефон на MWC, но само пред избрана публика