Оставете четенето на общи ръководства или опитите да проиграете ситуацията с приятели – Google залага на това, че алгоритмите могат да ви подготвят най-добре за интервю за работа.

Компанията пусна инструмент на име Interview Warmup, който използва AI, за да ви помогне да се подготвите за интервюта в различни роли. Сайтът задава типични въпроси (като класическото „разкажи ми малко за себе си“) и анализира вашите гласови или въведени отговори за области на подобрение. Ще разберете, когато прекалявате с определени думи например или ако трябва да прекарате повече време в разговор по дадена тема.

Interview Warmup е насочена към потребителите на Google Career Certificates, които се надяват да получат работа, и повечето от въпросите, специфични за ролята, отразяват това. Има обаче общи въпроси за интервюто и Google планира да разшири инструмента, за да помогне на повече кандидати. Функцията в момента е достъпна само в САЩ с идея да се появи и в други региони.

AI все повече се използва при набирането на персонал. Към днешна дата обаче той обслужва основно компании по време на процеса на подбор, а не потенциалните нови наети. Това няма да изравни условията за състезанието на пазара на труда, но може да ви помогне да подобрите уменията си за интервю.

Снимка: Unsplash

Виж ощеУченик изобрети изкуствена ръка, контролирана от мозъка