Един от мениджърите на социални медии в Google може да няма най-добрия си ден... или седмица.

Като част от разкриването на новия базов iPad и новите iPad Pro модели от Apple изпълнителният директор на Apple Тим Кук наскоро туитна следното:

Възможностите са безкрайни. #TakeNote pic.twitter.com/msmJg865tr
— Тим Кук (@tim_cook) 18 октомври 2022 г.

Девизът на Apple „Take Note“ предизвика недоволство от хората, тъй като е и лозунг, използван от отбора Юта Джаз на НБА. В резултат на това Apple се отказа от плановете си да разработи собствен хашфлаг за своето премиерно събитие.

Twitter акаунтът на Google Pixel реши да отговори на Кук, като каза, че Team Pixel може да ви доближи „до любимия ви отбор“. Въпреки това, вместо да изпрати туита с помощта на телефон Pixel, постът беше публикуван с помощта на iPhone, както отбелязва наблюдателният потребител на Twitter Иън Зелбо.

След като хората привлякоха внимание към гафа, екипът на Google Pixel изтегли туита. След това съобщението беше изпратено повторно по-късно с помощта на уеб приложение.

Това не е първото подобно разминаване. Още през 2019 г. Huawei наказа служители заради новогодишно съобщение, което беше туитнато от iPhone. Освен това през 2016 г. тогавашният корпоративен вицепрезидент начело на групата за операционни системи в Microsoft Джо Белфиоре беше уловен да туитва от iPhone.

Снимка: Unsplash

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега