Apple намалява производството на своя iPhone 14 Plus според нов доклад на The Information.

Изданието цитира двама души, запознати с веригата за доставки на компанията. Технологичната компания е накарала най-малко един производител в Китай да спре производството на части за модела смартфон Plus, споделя един източник пред изданието. Лицето твърди, че компанията е спряла производството в съоръжението, за да прецени по-добре търсенето на продукта. Двама доставчици в Китай, които сглобяват частите за iPhone, намаляват производството си съответно със 70% и 90%, твърди източникът пред The ​​Information.

Компанията все още не е отговорила на публикацията.

Apple току-що обяви новата гама смартфони на 7 септември и започна да доставя модела на 7 октомври. iPhone 14 Plus на цена от 899 долара беше рекламиран като по-евтин вариант в сравнение с по-скъпите модели iPhone Pro.

Трябва да се отбележи, че гамата iPhone 14 също се раздели с по-малкия модел Mini, който присъстваше в гамата iPhone 13.

Когато предварителните поръчки стартираха през септември, известният анализатор на Apple Минг-Чи Куо каза, че търсенето на iPhone 14 и 14 Plus е „слабо“. Той каза, че и двата телефона ще бъдат на склад при пускането на новия пакет iPhone 14, отбелязвайки, че имат по-слаби предварителни поръчки от iPhone SE 3 и iPhone 13 mini.

През септември Bloomberg съобщи, че Apple се отказва от плановете си да увеличи производството на новата гама iPhone по-късно тази година, след като търсенето не отговори на очакванията.

Междувременно търсенето на по-скъпите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max изглежда сравнително силно, тъй като Apple е изискала от поне един производител да увеличи производството на двата модела, съобщава още The Information.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple няма да купува чипове от китайската YMTC след наложените американски санкции