Интернет търсачката DuckDuckGo е известна със защитата на данните на своите потребители и това, че не събира излишни данни за тях. Към миналия август тя имаше средно 65 милиона търсения на ден, някои от които като т.нар. Instant Answers са предназначение да дават незабавен отговор на търсена информация и не искат да се кликва никъде.  

Сега DuckDuckGo се похвали, че е поставила нов рекорд за най-много обработени искания в рамките на един ден. Това се е случило на 11 януари, когато през DuckDuckGo са минали точно 102 251 307 заявки за търсене.

Подобни данни говорят добре за бъдещето на алтернативната търсачка. През миналата година DuckDuckGo регистрира 23.7 милиарда търсения, което е увеличение със 62 процента на годишна база. Ако сегашното темпо се запази, по всичко личи, че 2021 г. ще бъде нова рекордна за DuckDuckGo година.

Според търсачката потребителите я ползват, защото искат по-добра защита на личните си данни и търсят алтернатива на стандартния модел на търсачките, който е базиран на събирането на прекалена информация. В момента DuckDuckGo е налична като приложение за iOS и Android, както и приставка за Chrome и се ползва от около 25 милиона души.

Въпреки че са примамливи и лесни за ползване, Google и нейните платформи като YouTube събират прекалено количество лична информация за своите потребители и наистина е хубаво, че алтернативи като DuckDuckGo съществуват и се развиват.

Снимка: HiComm

Виж още: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi вече пътува в метрото

 

Тагове: