Холивудските студиа обикновено се борят с пиратството, като преследват софтуерни приставки и безплатни услуги за стрийминг, като рядко става въпрос за устройства. Цяла платена услуга обаче? Това е сравнително рядко... или поне беше.

Amazon, Netflix и множество холивудски студиа (включително Disney, Fox, Sony, Universal и Warner Bros.) са подали жалба срещу SET Broadcast с твърденията, че услугата SET TV се използва изключително за пиратство. Въпреки че има специален приемник, в центъра е абонаментна услуга от 20 долара на месец, която предлага достъп до над 500 телевизионни канала на живо и "хиляди" сериали по заявка, включително и Netflix сериали и филми, които все още са официално ограничени до киносалоните или за конкретната услуга. Както може би предполагате, медийните гиганти твърдят, че SET TV е съсредоточена "много, ако не и изключително" върху пиратски материали.

Компаниите също така обвиняват SET Broadcast, че стига толкова далеч, че иска да плаща за видео ревюта и други спонсорирани материали, за да привлече абонаменти. Фирмата не е коментирала случая досега.

Съдебният процес би могъл да има сериозни последици за SET. Съдът ще разпореди закриването на услугата, но също така ще конфискува устройствата и ще изиска обезщетение до 150 000 долара за всяко пиратско произведение. Това лесно може да достигне до милиони долари, дори ако санкциите са ограничени до видеоклипове при поискване. Имайки предвид броя на компаниите от медийната индустрия, участващи в случая, и санкциите, които искат, е ясно, че делото е предназначено като послание за всеки, който би създал услуга с пиратство - особено ако имат дързостта да таксуват за него.