Netflix е необичайно тих по време на филмовия фестивал "Сънданс", но според слухове компанията подготвя голям удар.

Все още няма потвърждение, но изглежда, че услугата за стрийминг е замесена в сделка за придобиване от Paramount на почти всички права на God Particle (в директен превод - "Божествената частица"), филмът, режисиран от Юлиус Она, който се смята за продължение на нискобюджетниия хит "Чудовищно" (Cloverfield) на Мат Рийвс ("Планетата на маймуните"). Продуцент отново е компанията на Джей Джей Абрамс Bad Robot, а сред звездите в бъдещия филм са Елизабет Дебицки, Даниел Брюл, Гугу Мбата Роу, Крис О'Дауд, Зии Джанг и Дейвид Ойелоу.

Сюжетът се върти около научен експеримент на борда на космическа станция, включващ ускорител на частици, който дава неочаквани резултати. Астронавтите се оказват изолирани и след ужасното им откритие екипът на космическата станция трябва да се бори за оцеляването си. Приликата на God Particle с "Признак на живот" (Life), режисиран от Даниел Еспиноса, бе причината, поради която Paramount не се ангажира с проекта, който в крайна сметка бе пуснат от Sony Pictures.

От Paramount бяха планирали премиерата на филма за 20 април, но според слуховете Netflix може да го пусне за стрийминг по-рано. Това ще бъде втората скорошна сделка между Paramount и Netflix, след като последната придоби дял във филма Annihilation с участието на Натали Портман.

Припомяме, че това ще е третият филм във вселената на "Чудовищно" след "Кловърфилд 10" (10 Cloverfield Lane) от 2016 година.

 

Тагове:
Още от Play