Спомняте ли си оригиналния филм Doom от 2005 г.? Ако не, то имате пълно оправдание, защото въпреки присъствието на Дуейн "Скалата" Джонсън той бе критичен и комерсиален провал, който така и не успя да избие бюджета си от 60 млн. долара.

Това обаче не спира Холивуд да търси нови възможности за екранизация по класическия шутър и след години на слухове NBCUniversal потвърди, че нов филм по Doom наистина ще има. Търсейки да надградят над успеха на излязлата наскоро игра, студиото и Bethesda този път имат малко по-различен подход: вместо кинопремиера филмът ще бъде пуснат директно за стрийминг платформа като Netflix. Подобен метод е логичен, имайки предвид как именно Netflix дава шанс на филми, които иначе биха имали трудно представяне по кината. Вариантът е добър и за Universal, тъй като, колкото и добър или лош да е филмът, успехът му няма да се измери от краткия престой по киносалоните.

За самия Doom не се знае почти нищо, но можем да предположим, че описанието на сюжета отново ще съдържа ключови думички като "Марс", "ад" и "нашествие". Единственото потвърдено име е това на актрисата Нина Бергман, която разкрива, че филмът ще има "супер готин режисьор".