Amazon планира да отмени изключително важния за бизнеса на компанията Prime day, като го отложи най-малко до август. Причината, разбира се, е върлуващата пандемия от коронавирус. Това гласи обяснение за вътрешно ползване на гиганта, до което се добрала новинарската агенция Reuters. Amazon очаква, че ще изгуби поне 100 милиона долара в резултат на прекалено голям инвентар, който няма да може да продаде. Bместо това компанията очаква да се наложи да го продава с отстъпка, което ще обърка нейните планове.

Oфициалното изявление на Amazon по случая е, че компанията няма да коментира този слух.

Ясно е обаче, че Prime day е един от най-силните в календара на компанията и основен двигател на нейните продажби. През 2019 година събитието се разпростря на 15 и 16 юли и тогава Аmazon го обяви за най-голямото продажно събитие в нейната история, задминавайки както Черния петък, така и Кибер понеделника на 2018 година, взети заедно. През лятото на 2019 компанията продаде над 175 милиона продукта в рамките на тези два дни.

Собствените продукти на Amazon по традиция също се харчат, особено много лампите на промоция. През 2019 компанията не даде конкретни цифри за устройствата, продадени в рамките на Prime day, но обяви, че това е било най-успешното събитие в историята за нейни собствени устройства.

Накрая Amazon също заяви, че двата дни от миналогодишната промоция са и двата с най-голям брой нови членове, регистрирали се на платформата за търговия на онлайн гиганта.

Виж още: Автомобилната индустрия страда могъщо от ефекта на COVID-19

 

Тагове: