Според документация от Android Q следващата голяма ревизия на Android ще предложи нова функция, наречена deep press. Тя ще бъде аналог на това, което iOS потребителите познават като Force Тouch или 3D Тouch.

Доколкото разбираме, функцията представлява точно това, което гласи нейното име – разширена функционалност, базирана на чувствителния на натиск екран. До момента Android вече има няколко приложения на такава функционалност, но Android Q за пръв път ще я предложи официално.

Освен че представлява активирането на различни елементи според силата и продължителността, с която натискате, засега не знаем как точно ще бъде въведена тя в Android Q. Не е ясно дали за нея ще бъде необходим допълнителен хардуер, скрит под екрана, за да усеща нивото на натиск, или ще бъде изцяло софтуерно базирана.

При iPhone Force Touch усеща колко силно потребителят натиска екрана. Това позволява на потребителите да настройват устройството да реагира на определен натиск, за да активират различни функции. Force Touch беше представена като част от Apple Watch и от най-новия модел MacBook.

КАМЕРА ТЕСТ: Колко добре всъщност снима Huawei P30 Pro (ВИДЕО)

Тагове: