До появата на Fuchsia OS на мобилни устройства може да мине още доста време, но когато това стане, тя очевидно ще може да възпроизвежда приложения за Android. За таси способност споделя медията 9to5Google, която се е добрал до информация от сайта на Android Open Source Project. От там личи, че Google разработва специална версия на Android RunTime, която да може да работи на Fuchsia OS и така да пуска Android приложения.

Това означава, че потребителите ще могат да инсталират Android RunTime на всяко устройство, което работи с Fuchsia OS. На базата на всичко, което знаем до момента, Fuchsia OS ще може да върви на компютри, телефони и таблети и един ден дори да замени Android и Chrome OS.

Давайки на Fuchsia OS възможността за достъп до Android приложения, Google ще направи прехода към новата операционната система по-плавен и потребителите няма да са толкова резистентни към промяната на платформата. Така бъдещите собственици на мобилни устройства няма да се притесняват за това, че няма достатъчно опции за софтуер, между които да избират, или пък че губят достъпа до приложения, които са използвали с години.

Възходът на онлайн видеото

---

10-те най-четени материали в HiComm за 2018

Тагове: