Тъй като в близко бъдеще Huawei няма да има достъп до Google Play Store, телефоните на компанията и на нейната дъщерна марка Honor ще трябва да разчитат на новата платформа AppGallery, която китайският гигант създава. Единственият логичен начин AppGallery да стане привлекателна за програмисти и техните приложения е те да бъдат стимулирани да предлагат продуктите си там и Huawei вече има план – да остави на разработчиците всички или почти всички от техните приходи през AppGallery.

Съгласно споразумението за качване на софтуер в AppGallery, ако програмистите се присъединят към платформата до юни тази година, те ще могат да се възползват от преференциални условия за първите 24 месеца.

Този период е разделен на две части. За първите 12 месеца разработчиците ще получават 100 процента от приходите, генерирани от всички приложения, които не са игри. За игрите си през AppGallery те ще получават 85 процента. За сравнение Epic Store предлага сходните 88 процента, които могат да станат 95 процента, ако играта е направена с техния unreal енджин.

През втората година разработчиците ще получават 85 процента от приходите, генерирани от техните приложения и игри. Когато преференциалният период приключи, остават стандартните проценти – 70 за разработчиците и 30 за Huawei.

Тази политика се отнася само за програмисти извън Китай. Всъщност всички техни условия са по-добри като цяло; например за китайски програмисти делът е 50:50.

За сравнение както Apple, така и Google прибират 30 процента комисиона от продажбите през своите онлайн магазини, припомня GSM Arena.

Виж още: Apple ще плати половин милиард заради забавените стари модели iPhone

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: