Днес акциите на Apple отчетоха лек ръст, макар пазарът като цяло да видя обратното движение. Това беше достатъчно, за да ги подтикне до нов рекорд за всички времена. За отбелязване е, че новината е на фона на това, че компанията, която отчита празничното си представяне през миналото тримесечие на 27 януари - с очакванията, че това ще бъде първото тримесечие на Apple за 100 милиарда долара.

Стойността на акциите не се е променила много от края на 2020 г. На 29 декември видяхме, че акциите на Apple достигнаха 138.78 долара при търговия в рамките на деня, като те отбелязаха почти 90% ръст през 2020 г. Въпреки това днешният лек ръст от 1.61% беше достатъчен да премести акциите до нов рекорд за всички времена, тъй като борсата затвори на 139.07 долара.

Apple ще отчете фискалните си резултати за последното тримесечие на 2020 г. на 27 януари. Поради пандемията Apple не е споделила никакви насоки за приходи и печалба, но очакванията са високи покрай серията iPhone 12, стартирала в периода като първите устройства на компанията с 5G.

За сравнение Apple отчете приходи от 91.8 млрд. долара и печалба от 22.2 млрд. долара. в началото на 2020 г. Това беше рекорд за всички времена както за нетните приходи, така и за приходите. А сега анализаторите смятат, че компанията ще постави още един рекорд за всички времена, като за първи път е преминала крайъгълен камък от приходи от 100 милиарда долара.

Анализаторката Кати Рюбърти от Morgan Stanley нарече дебюта на iPhone 12 „най-успешното представяне на продукт от пет години насам“. И по време на пандемията Apple отчете ръст на продажбите за iPad и Mac, като последните бяха подсилени от новия Apple Silicon M1 MacBook Pro, Air и Mac mini на компанията. А ръстът на услугите на Apple върви нагоре през предходните тримесечия.

MarketWatch отбелязва, че консенсусът на анализаторите е между 102 и 103 милиарда долара за приходите от празничното тримесечие на Apple.

Apple планира вълнуваща 2021 г. с още машини MacBook Pro c Apple Silicon и други продукти, като AirTags, преработен iMac и други.

Снимка: shutterstock

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно

Тагове: