Когато Apple съживи своята бета-програма за развитието на OS X Yosemite, естественият въпрос беше дали компанията ще отвори и iOS за публично тестване. Всяка година голям брой хора (включително и ние в Hicomm) изтеглят и инсталират версии за разработчици на iOS - дори само за да опитат най-новите функции на мобилната операционна система на Apple.

Според 9to5Mac Apple е почти готова да прегърне тези нетърпеливи потребители с публична бета на следващата версия на iOS. iOS 8.3, която въвежда поддръжка за безжичен CarPlay, нови емотикони и по-лесен вход в Google, ще бъде пусната в бета-форма чрез AppleSeed в средата на март, пише в доклада на 9to5Mac.

Но от още по-решаващо значение ще бъде публичната бета-версия на iOS 9, след като тя бъде представена на WWDC 2015 през юни. На теория, ако повече хора тестват всеки аспект на iOS, те трябва да помогнат на Apple достави по-полирано изживяване за всички останали потребители през есента.

Преди старта на OS X Yosemite Apple позволи на един милион потребители да тестват и откриват бъгове. Но в случая с iOS от компанията казват, че планират много по-малък брой бета-тестери. От 9to5Mac твърдят, че броят им ще е около 100 000. След достигане на този таван потребителите ще трябва да поискат помощ от приятел (разработчик), който да им помогне да се включат в бета-програмата.

От Apple все още не са потвърдили официално, че планират да пуснат публични бета-версии на iOS.

 

Прочетете още: iOS 9 с фокус върху стабилността и оптимизацията на мобилното изживяване

Тагове: