През 2013 г. Apple пусна iOS 7, която беше най-големият редизайн на мобилната ОС от излизането й през 2007 г. През 2014 г. с iOS 8 бяха въведени огромен брой нови функции, включително възможност за използване на външни клавиатури от трети страни.

Сега според 9to5Mac следващата версия на iOS ще се фокусира върху стабилността и оптимизацията на мобилното изживяване. Apple са прекарали години в развитие на тези аспекти и няма как да не признаем, че са успели да достигнат много високо ниво на стабилност.

В iOS 9 инженерите на Apple ще се фокусират върху „отстраняването на бъгове, поддържане на стабилността и увеличаване на производителността“, се казва в доклада. Предполага се, че с актуализацията ще има някои нови функции, но приоритетът е iOS да стане по-бърза и по-надеждна, отколкото е днес.

Компанията също ще се стреми да намали мястото, нужно за инсталиране на нови актуализации на iOS. Поставянето на нов софтуер на вашия iPhone с 16 GB често изисква заличаването на съдържание и предизвиква други главоболия заради малкото останало място за съхранение на файлове.

 

Прочетете още: Swiftkey 1.2 за iOS с поддръжка на български език и пакет от 800 Еmoji икони

Тагове: