Една все по-често споменавана характеристика на бъдещия iPhone 8 е функцията за безжично зареждане. Последните слухове по темата, идващи от анализатора на JPMorgan Харлан Сур, се въртят около това, че Apple работи с производителя на чипове Broadcom, за да добави безжично зареждане в бъдещия си iPhone.

Сур отбелязва, че Apple и Broadcom са работили заедно в продължение на две години за добавяне на безжична система за зареждане и че Apple има "собствени функции", като например бърз и разширен метод за зареждане. Все още е неясно дали технологията ще бъде готова навреме за iPhone моделите, които ще видим през тази година.

Друг често споменаван слух е, че следващото поколение iPhone ще приеме нов дизайн, състоящ се от стъклен корпус с метална рамка. Сур отбелязва, че тази идея подкрепя безжичните функции на зареждане, тъй като стъклото ще намали смущенията на сигнала от металния гръб.

Накрая анализаторът отбелязва, че забавянето на функцията за безжично зареждане до 2018 г. би могло частично да бъдат причинено от съображения за безопасност, след глобалното изземване на Galaxy Note 7 на Samsung.

 

Прочетете и това: Apple вече е член на Wireless Power Consortium