До неотдавна се твърдеше, че камерите на смартфоните просто не могат да бъдат заместител на сериозната апаратура, когато се касае за професионални снимки. Това, разбира се, е тема, върху която може да се разсъждава много, но вместо да го направят, фотографите на известното списание Billboard просто са грабнали един iPhone и са щракнали достатъчно добър кадър, който да послужи за корица на новия му брой.

Точно така, снимката, която виждате, е направена с iPhone 7 Plus и на нея позира бившата членка на Fifth Harmony Камила Кабело. Кадърът е направен с ексклузивния за модела Portrait Mode, който комбинира двойката задни камери на телефона. След това снимката е обработена, но все пак показва, че е възможно едно мобилно устройство да отговори на професионални нужди, пише Phone Arena.

"Впечатляващо е как телефонът в джоба ти може да бъде и висококачествена камера", възкликва фотографът Милър Мобли, който е направил снимката.

Това не е първият път, когато сме свидетели на подобно приложение на камерата на мобилен телефон. Още през 2015 г. филмът Tangerine, който се прие особено добре на фестивала Сънданс, бе заснет изцяло с iPhone 5S.

Новият iPhone 8 пък може да дойде с още повече подобрения, сред които и скенер на ириса като този от Galaxy Note 7 на Samsung. Наред с другите неща, новата функция се очаква да опрости процеса на удостоверяване за мобилни услуги като Apple Pay.Виж още: Следващият Apple TV най-сетне може да поддържа 4К

Тагове: