Според нова информация Apple ще превърне пазара в Южна Корея в основна цел за своя нов iPhone 12. Гигантът възнамерява да пусне новите модели там по-рано, отколкото на други места по света.

Обикновено новите iPhone апарати излизат на няколко вълни, като САЩ, Канада и Европа са първите територии, които ги получават. За сравнение Южна Корея досега обикновено е едва в третата вълна и там новият iPhone излиза три-четири седмици след САЩ. Тази година обаче нещата стоят по коренно различен начин.

Изглежда Apple възнамерява да пусне серията iPhone 12 в Южна Корея по-рано от обикновено, тъй като се прицелва в жадните за 5G връзка местни потребители. Операторите в страната имат готовност да продават iPhone 12 още от края на октомври, което означава, че на местния пазар телефоните ще дебютират максимално рано. Сегашните очаквания са iPhone 12 да бъде обявен на 13 октомври и да дебютира на първите пазари на 23 октомври.

Разбира се, Южна Корея е домашният пазар на големия съперник Samsung, който държи внушителния дял от 67 процента. Apple е на второ място с 19 процента. Истинската борба обаче е за 5G пазара, като страните с добра инфраструктура, сред които е Южна Корея, ще получат приоритет в тазгодишната премиера на iPhone 12.  

Снимка: shutterstock

Виж още: Jack Daniel's завежда дело във Върховния съд на САЩ заради... кучешка играчка

 

Тагове: