Wikipedia определено е един от най-посещаваните сайтове в света. За съжаление през последното десетилетие дизайнът му остана непроменен.

Организацията, която управлява информативния гигант – Wikimedia, досега се придържаше към по-минималистичен дизайн, който да е еднакво лесен и достъпен за различни групи потребители. Промяната на Wikipedia ще е съобразена с идентичността на сайта. През 2021 ще видим ново реконфигурирано лого, компактна странична лента, подобрения в механизмите на търсене, бърза връзка за превключване на езици, както и преработено съдържание на статиите. Една от най-дълго чаканите опции - по-широкият екран, позволяващ централизирано четене - също е в дългия списък с промени.

Задачите пред екипа на Wikimedia са доста, ето защо функционалностите ще се въвеждат поетапно. Това ще позволи и на потребителите да се адаптират плавно към новостите, които ще предлага Wikipedia.

Новите функции в момента се тестват върху различните езикови версии на сайта.

Снимка: shutterstock

Виж още: Този самолет на водородно гориво от Airbus може да ви вози през 2035 г. (ВИДЕО)

HiCast е седмичен подкаст на екипа на списание HiComm, в който водещите (Геро, Тодор и Хели) разговарят за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите.