Microsoft намекна, че скоро ще можете да стриймвате Xbox игри на iPhone. Досега компанията официално обяви функцията само за смартфони с Android, но отделно посочи, че можем да я очакваме и за iPhone.

По версия за iOS на новото приложение Xbox се работи от известно време, но досега се предполагаше, че няма да поддържа функцията за стрийминг. Шон Холистър от сайта The Verge обаче казва, че Microsoft му е намекнала, че ще го направи.

Една от основните причини, поради които приложението за iOS не се очаква да поддържа стрийминг, са строгите правила на Apple срещу платформите за игри в App Store. Това, разбира се, е един от проблемите, които стоят зад спора на гиганта с Epic Games: Epic иска да стартира собствен App Store в рамките на приложение за iOS (онлайн хита Fortnite), а Apple не позволява това.

Холистър обаче предполага, че това, което Microsoft иска да направи, е различно и е изрично разрешено от Apple.

„И освен ако Microsoft не се опитва да прокара нещо драстично различно в iOS от съществуващото приложение за Android, очаквам функцията за Xbox стрийминг да премине през прегледа без проблем“, пише журналистът.

Той отбелязва, че за Apple „е известно, че променя правилата винаги когато се чувства така“, но е уверен, че възможността за стрийминг на Xbox игри към iPhone ще бъде одобрена.

Но що се отнася до съдбата на приложението за Xbox стрийминг, има далеч по-важен прецедент. PS4 Remote Play програмата на Sony вече е на iOS и работи почти по същия начин като конзолното стриймване на Xbox игри на Microsoft. То по същия начин отразява целия PS4 интерфейс, включително достъп до PlayStation Store и възможността не само да играете PS4 заглавия, но и да купувате такива през вашия телефон.

Виж още: Четири PS4 ексклузива cа в Топ 10 на най-продаваните за 2020 г.

 

Тагове: