Трудно е да повярваме, но според The Korea Times Apple и Samsung може би ще сключат патентно примирие. Още отсега трябва да направим уточнение, че информацията не е официално потвърдена от компаниите, а според източника нещата са още в ранна фаза. Въпреки че подобно развитие във взаимоотношенията на големите съперници звучи много интересно - не трябва да забравяме, че в началото на май корейците бяха осъдени да платят на Apple почти 120 млн. долара.

 

Според неупоменат източник от индустрията и двете компании, производители на най-популярните телефони в света, „изчистват спорните въпроси помежду си“. Източникът добавя, че Samsung и Apple се опитват да открият допирни точки: „Все още е рано, за да кажем със сигурност, че разговорите на работно равнище ще доведат до бърз пробив, но се опитваме да открием практично решение“. Това звучи логично, тъй като Apple продължава да бъде един от трите най-големи клиенти за дисплеите на корейската компания (по данни за първото тримесечие на 2014 г.). Според друг източник компанията от Купертино се е прицелила и в OLED панелите на Samsung, които да използва в бъдещите си умни устройства.

 

Смятате ли, че Apple и Samsung ще сключат патентно примирие? Или е вярно, че няма лоша реклама и делата само подхранват интереса към двете компании?