Според нов доклад Apple намалява производството на стандартния iPhone 14 поради привидно ниското търсене на модела, който има същия дизайн като миналогодишната генерация и чип на една година.

Според служители от веригата за доставки, които са говорили с ITHome, Foxconn, който е най-големият доставчик на Apple, е получил инструкции да демонтира най-малко пет производствени линии, които преди това са произвеждали ‌iPhone 14‌ в Джънджоу, Китай. Въз основа на доклада не е ясно дали това включва само 6.1-инчовия ‌iPhone 14‌ или също и по-големия 6.7-инчов ‌iPhone 14‌ Plus.

Новото разкритие идва, след като анализаторът на тема Apple Минг-Чи Куо каза тази седмица, че Apple увеличава производството на iPhone 14 Pro, който се радва на голямо търсене. Куо добави, че Apple премества производствените ресурси от ‌iPhone 14‌ към iPhone 14 Pro, за да бъде в крак с търсенето.

На уебсайта на Apple пише, че се очаква ‌iPhone 14 Pro‌ и ‌iPhone 14 Pro‌ Max в няколко конфигурации да бъдат доставени след седмици, докато ‌iPhone 14‌ остава наличен без забавяне. ‌iPhone 14‌ Plus, който пристига при клиентите в петък, 7 октомври, няма забавяне на уебсайта на Apple.

В сравнение с iPhone 13 ‌iPhone 14‌ разполага със същия дизайн и дисплей, но се захранва от същия чип като iPhone 13 Pro и има по-нови функции на камерата. 6.7-инчовият ‌‌iPhone 14‌‌ Plus е по-голяма версия с по-голяма батерия, която заменя предишния „мини“ размер от iPhone 12 и 13 сериите.

Снимка: Apple

Виж още: Скандално! Apple увеличи цените на приложенията в Европа 

 

Тагове: