От известно време чуваме слухове, че Apple проявява интерес към добавената и виртуалната реалност и нов патент ни подсказва за намеренията на компанията.

Вчера американското патентно ведомство даде на гиганта патент за карти с добавена реалност. Според неговото описание Apple възнамерява да използва AR технологията за навигационни цели. Така например потребител ще може да избере намираща се наблизо локация и да види пътя до нея, изобразен на живо от камерата на смартфона. Системата автоматично ще засича ориентацията и наклона на устройството, както и неговата GPS локация и ще може да упъти потребител в правилната посока. Така, ако сте ориентирани на юг, но пътят ви е на север, на екрана ще се появи индикатор, който ви уведомява, че трябва да завиете.  

Основното предимство на добавената реалност е, че вместо карата от птичи поглед като при GPS решенията, камерата ще проектира триизмерни изображения и много по-лесно ще изобразява завои, адреси и имена на улици. Ако технологията работи както се очаква, просто ще можете да насочите камерата към произволна къща или сграда и ще видите нейния адрес директно на екрана на телефона, завършва Phone Arena.

Виж още: Adobe експеримент, наречен VoCo, поставя измислени думи във вашите гласови записи