iPhone 12 и iPhone 12 Pro са в продажба в някои региони от няколко дни и за момента търсенето им е доста високо. Всъщност то е толкова голямо, че Apple изглежда вече е отправила искане към своите доставчици за ускореното производство на още два милиона бройки iPhone 12.

Изглежда, че елементи като OLED дисплея, 5G връзката и новия дизайн на корпуса са запалили сериозен интерес у потребителите. Анализаторите прогнозират, че ще бъдат необходими поне 80 милиона бройки от серията iPhone 12 до края на годината, а до края на 2021 г. – над 230 милиона. Ако е вярно, това ще направи семейството на iPhone 12 най-продаваното в историята на Apple. Сегашният рекорд се държи от iPhone 6 и iPhone 6 Plus, от които са продадени 222 милиона бройки.

Известният анализатор по въпросите на Apple Минг-чи Куо счита, че предварителните поръчки за iPhone 12 и iPhone 12 Pro възлизат на 7-9 милиона бройки. Освен това той предрече също, че именно на двойката iPhone 12 и iPhone 12 Pro ще се падат 60-70 процента от всички продажби на серията iPhone 12, докато iPhone 12 Pro Мax и iPhone 12 mini ще имат около 15-20 процента всеки.    

Снимка: Apple

Виж още: Защо Apple Watch е единственият продукт на компанията, чийто дизайн не се променя? (ВИДЕО)

 

Тагове: