Следващото поколение iPhone на Apple може да дойде с дисплей от край до край, т.е. той няма да има странични рамки. Това ще стане възможно благодарение на патент за OLED екран, пълен с дупки. Патентът е забелязан от Apple Insider и обхваща набор от светодиоди върху гъвкава повърхност, с малки празнини между тях. Тези празнини могат да помогнат за предаване на информация към светлинния сензор или камерата под екрана или биха могли да дадат възможност да се поставят високоговорители, светлини за уведомления и дори втори екран (E Ink) под първия. Те дори могат да образуват "прозорец", през който потребителите да виждат други обекти директно през телефона, докато на екрана се визуализира информация.

Разбира се, често мечтите за изключително иновационен телефон се попарват от грубата реалност, където ни се налага да чакаме „още няколко“ години, докато видим истинска иновация, но пък тази година Apple празнува десетгодишнина от анонса на първия iPhone и се надяваме да „отбележи“ това събитие подобаващо.

И накрая, за да завършим „оптимистично“, ще кажем, че това все още е само патент и не знаем кога и дали изобщо Apple ще го използва в свой продукт.

 

Прочетете и това: Google Tango AR ще работи в музеи в САЩ, за да показва вътрешността на експонати 

Тагове: