Въпреки че Apple не продава повече телефони от останалите производители, нов анализ показва, че гигантът продължава да прибира преобладаващата част от приходите на смартфон пазара. При това още преди премиерата на iPhone 13.

 

През второто тримесечие на годината телефоните на Apple съставляват само 13 процента от глобалните продажби, но историята е съвсем различна, когато става въпрос за приходи и печалби. По данни на маркетинговата компания Counterpoint на Apple се падат 40 процента от глобалните приходи и 75 процента от печалбите на смартфон пазара. Актуалните данни дори не са толкова високи, колкото пикът, достигнат през Q4 2020, когато Apple прибира впечатляващите 50 процента от приходите.

Анализаторите обясняват успеха с това, че потребителите днес повече от всякога имат интерес към екосистемата на Apple. Лекотата, с която може да преминете между Мас, iPad и iPhone, мотивира потребителите на едно устройство на Apple да останат в същата екосистема, като придобият други от апаратите на компанията. Тази лекота се дължи на значителния контрол, който Apple упражнява върху своя хардуер и софтуер.

 

Снимка: Apple

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

Тагове: