Най-честите методи за измами при приложенията в App Store включват фалшиви оценки и ревюта, които да изглеждат достоверно, както и нерационално високи цени. Всичко това носи на злонамерени разработчици милиони долари годишно и сега Apple започна да взема мерки.

Компанията вече няма да приема в своя магазин приложения, чиито абонаменти или микротранзакции имат неразумно високи цени. Първите такива разработчици вече получиха съобщения за отказ, в които се казва, че микротранзакциите в техните продукти не отразяват стойността на функциите и съдържанието, които се предлагат на потребителите. Екипът на Apple не пести критиката си и нарича тази практика „обирджийска“. Писмото на Apple завършва с предупреждението, че ако разработчикът нанесе нужните промени в тарифите, приложението ще бъде гледано отново под лупа и не подлежи на облекчената процедура по одобрение.

Истината е, че тези мерки не са нови и Apple на теория ги въведе още миналата есен, но изглежда, че разкритите напоследък измамни схеми в App Store са накарали компанията да прилага на практика своята политика относно прекалено скъпите абонаменти и микротранзакции.     

Имайки предвид скандално високите цени на някои микротранзакции в App Store и Play Store, подобен ход наистина е добре дошъл за крайните потребители.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Екраните на Galaxy Z Fold 3 стават по-малки, а гъвкавите устройства на Xiaomi – повече

 

 

 

Тагове: