Медиите редовно публикуват абсолютно всичко, което има дори минимална връзка с епълски продукт, без значение дали това са спецификации или информация за забавени доставки. Всяка година сценарият се повтаря, но Apple почти никога не реагира на слуховете. Изглежда не точно така стоят нещата, когато говорим за официални лица, които са отговорни за изтичане на информация относно необявени продукти на Apple. 

Наскоро тайландският секретар на Националната телекомуникационна комисия Такорн Тантасит публикува в Twitter информация, с която потвърждава, че правителството е одобрило за внос в страната два "iPhone 6" модела с продуктови номера A1586 и A1524. Изглежда това "изтичане" на информация е било достатъчно, за да се ядоса Apple

Твърди се, че почти веднага след публикуването на информацията в микроблогинг социалната мрежа, топ шеф на Apple е отишъл на лична среща със секретаря Такорн Тантасит, обвинявайки го в разкриването на конфиденциална информация. Тантасит отговорил, че публичното обявяване на одобрения за внос е част от държавните регулации на Тайланд. 

"Главният секретар е казал, че всичко е направено според протокола и на 8 август комисията е одобрила двата нови модела. Той настоявал, че всичко, което е публикувано, не може да се смята за търговска тайна и, че Apple е изискала само спецификациите да останат тайна. По отношение на спецификациите - Комисията не е разкрила нищо", пише MacRumors. 

Apple обаче няма проблем с публичното обявяване на одобрението, а с факта, че е споменато името на продукта. Компанията наблегнала сериозно на това, че следващото поколение не е задължително да носи името iPhone 6

"Господин Такорн споделил, че представители на Apple от Сингапур са пристигнали "за да си поговорят" с него и за да наблегнат на това, че двата модела iPhone може да не използват името iPhone 6 на пазара, като Apple е държала регулаторът да разбере това. Администрацията на Apple в Сингапур ще обясни ситуацията и на шефовете от САЩ. Компанията е потвърдила пред комисията, че това изтичане на информация няма да има ефект върху плановете на Apple за пускането и продажбата на iPhone в Тайланд". 

Многократно в мрежата се появяваха слухове, че Apple ще използва името iPhone Air, вместо iPhone 6, но всичко относно смартфона ще стане ясно на официалната пресконференция на Тим Кук и компания през септември. 

Вижте: iPhone 6 е в етап на "продуктово валидиране"

Тагове: