Нов доклад на Bloomberg твърди, че Тим Кук и неговият екип все повече търсят наследник на шефа на Apple, който започва своята десета година начело на компанията. Според вътрешната информация иска да „култивира“ следващия набор от висши мениджъри в компанията.

Екипът около Кук се състои от хора, които са част от Apple над 20 години, изкарали са десетки милиони долари и наближават 60-годишна възраст. По традиция това е моментът, когато повечето висши ръководители се оттеглят, и Apple усилено търси ново поколение лидери за корпоративния връх.

Самият Кук все още не е дал знак кога мисли да напусне, но слуховете твърдят, че сегашният шеф на операциите в Apple Джеф Уилямс е неговият бъдещ наследник. На Уилямс се гледа като на прагматичен и делови ръководител, подобно на Кук.

Потенциални промени ще има в голяма част от висшия мениджмънт, като единствено шефът на софтуерния инженеринг Крейг Федериги, който на 51 години, е най-младият член на висшия екип на Apple и има още няколко години.

Рокада се очаква и в екипа по операциите, който е едно от най-важните подразделения на Apple. Там Сабих Хан най-вероятно ще бъде наследен от Прийя Баласобраминям, която ръководи iPhone бизнеса от 2014 г.  

Снимка: 9to5mac

Виж още: Apple Car Key – как работи и кога ще може да го използвате

 

Тагове: