Както продуктите на Apple, така и магазините на гиганта са доста лъскави и атрактивни. Особено интересни са този в Ню Йорк и в Дубай, чиито „слънчеви криле“ реагират на условията на заобикалящата ги среда. Най-новата локация на Apple в Сингапур обаче ще ги надмине, защото става първият магазин на Apple, който буквално се носи във въздуха.

„Реещият се“ Apple Store е третият магазин на Apple в Сингапур и се намира в луксозния курорт Marina Bay Sands. Той има сферична форма и е изграден от 114 стъклени елемента, които поддържат самата структура. Магазинът предлага 360-градусова панорамна гледка към космополитния град, а неговият интериор получава постоянен приток на светлина през деня. Когато падне нощ, стъклените панели също осигуряват светлинен ефект.

Освен че е първият магазин на Apple, който не стъпва на твърда земя, той е и първият, който има конферентна зала под водата, която компании и разработчици могат да използват за среща със своя домакин от Apple.

Магазинът ще отвори врати още на 10 септември, но предвид глобалната пандемия и очаквания огромен интерес Apple предвижда първоначално да ограничи броя посетители, които мога да влизат. Най-нетърпеливите трябва да направят онлайн резервация, като изберат удобен времеви интервал.  

Снимка: Apple

Виж още: Huawei Mate 40 може да е последният танц за мощния чипсет Кirin

 

 

Тагове: