Американският технологичен гигант Apple ще изгради нов център за научноизследователска и развойна дейност в китайския град Шенжен, с който компанията ще се стреми да стимулира растежа си във втората по големина икономика в света на фона на нарастващата конкуренция.

Apple също така ще създаде развоен център и в столицата Пекин. Apple се опитва да се съвземе в Китай, където местните съперници като Huawei Technologies, OPPO и Vivo имат силни позиции.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви плана за Шенжен по време на среща с висши служители от Шенжен, където той присъства на събитие за иновации от национален мащаб, съобщава Shenzhen Economic Daily.

"Ние сме развълнувани, че ще открием нов изследователски и развоен център тук през следващата година, за да може нашият инженерен екип да работи в още по-тясно сътрудничество с нашите партньори за производството на устройства", каза говорителят на Apple Джош Розенщок.

"Центърът в Шенжен и този в Пекин са насочени към укрепване на връзките с местните партньори и университетите, тъй като ние работим в подкрепа на таланти в цялата страна", казва той.

Тери Гоу, основател и главен изпълнителен директор на Foxconn, също е присъствал на срещата.

 

Прочетете и това: Служител на Google обяснява защо Pixel телефоните нямат оптична стабилизация 

Тагове: